Mijn naam is Jolein Baidenmann, ik ben 50 en ik woon in Amsterdam met mijn man. We hebben 3 kids. Ik werk als manager aan de openbaarheid van de overheid. Ik wil me in het Europees Parlement graag inzetten voor een verenigd Europa dat sociaal en groen is.

Met passie strijd ik voor verandering en tegen onrecht. Dit doe ik door problemen aan te kaarten, mensen en organisaties te verbinden en nieuwe idee├źn voor te stellen.

Als meisje dat opgroeide in de Hoekse Waard hoorde ik vaak dat ik moest dimmen. Want ik voerde actie voor walvissen, ik streed ervoor dat meisjes op voetbal mochten en ik zorgde dat de plastic bekertjes op school werden vervangen door een milieumok.

Toen ik Europees Recht ging studeren in Utrecht, werd ik voorzitter van de plaatselijk afdeling van de Jonge Socialisten. Binnen Niet Niks, de vernieuwingsbeweging rond toenmalig PvdA-voorzitter Felix Rottenberg, was ik voorzitter van de Europa-werkgroep. Daarop volgden 'buitenland- en duurzaamheidsfuncties' bij de PvdA en recentelijk was ik lid van het Amsterdamse PvdA bestuur. Ook ben ik al vele jaren dubbellid van Groenlinks.

Jarenlang ben ik duurzaamheidsadviseur geweest en heb ik gewerkt aan de circulaire economie, klimaatverandering, ontwikkelingssamenwerking en buitenlandbeleid. Ook in die rollen liet ik me niet dimmen. Vanaf de Toeslagenaffaire zet ik me in voor een open overheid. Sinds 1 maart 2024 werk ik voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als Manager Openbaarheidsbeleid en plaatsvervangend directeur Open Overheid. Daarnaast zit ik in de Raad van Toezicht van WECF, beweging voor ecofeminisme.

Nog steeds heb ik een grote mond over een betere wereld en die wil ik in het Europese Parlement opentrekken!

Jolein 

Levenslang groen, altijd sociaal: dat wil ik inzetten voor een sterk Europa!